El Noguer

Joaquim Perez i Noguer

Antivirus ?

Filed under: Seguretat — Joaquim Perez Noguer at 1:23 pm on Divendres, Gener 27, 2017

Com a usuari de Linux des de fa vint anys, l’antivirus no el veig necessari ara per ara. El SO és prou robust i el nombre de virus per a Linux és molt més baix que per a altres SO.

Però alerta, que aquesta opinió de Robert O’Callahan diu que fins i tot pels usuaris de Windows seria millor que no fessin servir antivirus (excepte els que proporcionen Microsoft). I no és perquè en Robert treballi a Microsoft precisament. El motiu no és per temes de rendiment de l’Antivirus, sinó per com fa la funció d’Antivirus. Es queixa per exemple que alguns antivirus interfereixen en les mesures de seguretat dels productes, en aquest cas el Firefox, i els fan més vulnerables que sense antivirus.

En el meu cas, en la meva feina, també puc dir que alguns antivirus interferien  en les mesures de seguretat i anti-phishing que vam desenvolupar en una web segura. I la resposta del fabricant de antivirus va ser de negativa total i supèrbia.

La veritat és que no es pot generalitzar i si fos usuari de Windows ara mateix tampoc seria gaire partidari de treure l’antivirus. Però és una opinió que cal tenir en compte.

Origen: Eyes Above The Waves: Disable Your Antivirus Software (Except Microsoft’s)No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>