El Noguer

Joaquim Perez i Noguer

Microsoft enfonsa la xarxa de IP dinàmiques no-ip

Filed under: Ciència i tecnologia,Injustícies de la vida — Joaquim Perez Noguer at 12:48 pm on Dimarts, Juliol 1, 2014

Avui 1 de juliol del 2014, s’ha aturat el servei a 22 dominis dinàmics del No-ip.com.

El servei de dominis dinàmics a no-ip és molt senzill, l’usuari pot escollir un domini dels molts que té no-ip:  zapto.org, redirectme.net, …  un cop fet això l’usuari pot reservar-se diversos subdominis per controlar els seus servidors sense necessitar que tinguin una ip fixa. Per exemple    srv1.zapto.org  al primer servidor   srv2.zapto.org el segon, etc…

Doncs bé avui molts dels usuaris de no-ip s’han vist afectats pel tall del servei. El motiu és que Microsoft ha presentat una demanda contra alguns dels dominis de no-ip. Pel que sembla Microsoft havia tingut atacs informàtics des d’alguns dels subdominis de no-ip i en comptes de tallar només aquests subdominis ha demanat tallar tot el domini sencer, afectant a moltíssims clients innocents de no-ip.

Microsoft no ha avisat en antelació a no-ip. I quan no-ip li ha demanat que com a mínim deixi una mica de temps  Microsoft s’hi ha negat. Pel que sembla Microsoft no té la capacitat de posar-se un filtre per evitar només els subdominis que li molestin i ha hagut de tallar tots els dominis sencers.

Més informació: no-ip formal statement.No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>