El Noguer

Joaquim Perez i Noguer

Marketplace alternatius a Google play

Filed under: Linux,Web — Joaquim Perez Noguer at 10:46 am on Dilluns, Abril 21, 2014

Cansats d’instal·lar-vos aplicacions per Android, que cada vegada fan que el mòbil vagi més i més lent? Cansats de veure com un joc senzill et demana que per poder funcionar bé necessita connectar-se a internet, veure tots els teus contactes, veure els tots els comptes i mil coses més?

El mercat d’app de Google, el Google play, està ple d’aplicacions, i moltes de les aplicacions han passat tots els filtres d’antivirus abans de ser públiques al mercat, però això no evita que les aplicacions estiguin dissenyades per obtenir el màxim d’informació dels seus usuaris. Les aplicacions comercials que són gratuïtes, no són gratuïtes per què sí.

Per això celebro que existeixin mercats alternatius a Google play:

  • F-Droid:  F-droid és un mercat d’aplicacions lliures per Android. Això vol dir que hi trobareu aplicacions de les quals s’ha pogut auditar el codi del programa de forma pública i transparent. L’equip de f-droid revisa les aplicacions per veure si les aplicacions vulneren la privacitat de l’usuari. Evidentment F-Droid no és una aplicació que es pugui trobar a Google Play, ja que a Google Play no deixen que cap aplicació faci la competència a Google Play.  Per això per fer servir F-Droid, cal baixar-se l’instal·lador al mòbil i executar-lo manualment. Per fer-ho el mòbil demanarà canviar l’opció de seguretat de google, de només permetre instal·lar aplicacions de Google play.

F-droid

 

  • Firefox Marketplace:  El Firefox per Android, és molt més que un navegador. El Firefox també serveix com a plataforma per executar webapp directes al teu mòbil. Per tenir-ho, només cal instal·lar-se el Firefox a l’Android, des de Google play mateix. I anar a la pàgina web marketplace.firefox.com . Des del Firefox Marketplace, es pot instal·lar qualsevol de les aplicacions amb un sol clic. Les aplicacions instal·lades apareixeran junt amb les demés app del mòbil.

Firefox MarketplaceNo Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>