El Noguer

Joaquim Perez i Noguer

Provant el GIMP 2.7

Filed under: Català,Gimp,Linux — Joaquim Perez Noguer at 9:11 am on Dimarts, Juliol 20, 2010

Finalment he aconseguit compilar el GIMP 2.7. El GIMP és el programa de retoc fotogràfic i disseny gràfic més famós del programari lliure. El GIMP 2.7 és la versió de desenvolupament del que serà un cop acabat el GIMP 2.8, del qual no se sap la data encara.

He provat poc, però només provant el nou mode de treball en una sola finestra, ja es pot dir que aquesta vegada l’han ben encertada, l’han clavat. Realment la gent no està acostumada a treballar amb més d’una finestra, ja que amb els sistemes Windows costa molt de treballar-hi. La gent està acostumada a maximitzar la finestra encara que treballi amb un monitor de 19”. Per això la gent es queixava del GIMP, perquè està pensat per treballar amb diverses finestres, per així poder-les distribuir en diversos escriptori i  pantalles  (si se’n té més d’una). Ben mirat el problema no era el GIMP sinó les mancances del Windows per gestionar diverses finestres, sense que unes molestessin les altres. Amb el nou GIMP 2.8 ja no hi haurà aquest problema, l’usuari pot decidir com vol treballar.

Però això no  és tot el GIMP 2.8 promet moltes coses noves:

Alt(+Majt)+clic = Alfa des de la capa
Ctrl+Maj+E = Exporta el fitxer
Ctrl+E: Exporta el fitxer ràpidament
Ctrl+Maj+R = Canvia la mida del llenç per ajustar-se a la mida de la finestra

Ctrl+R = Canvia la mida de la finestra per ajustar-se a la mida del llenç

De ben segur que encara tindrà moltes més novetats, donat l’èxit de la pluja d’idees aportades al projecte:  gimp-brainstorm.blogspot.com

Per cert, el GIMP 2.8 tindrà llicència GPL3

 No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>