Navegació segura amb Distrust per a Firefox
De tots els complements del Firefox per a augmentar la privacitat que he provat, finalment he escollit Distrust .
Un cop instal·lat Distrust, a la part inferior dreta de la finestra
apareixerà un botó que té la forma d’un ull. Si es clica el botó
s’activa el mode segur, tot el que es faci a partir d’aquell moment
serà eliminat de la memòria del Firefox quan es desactivi el mode
segur, tornant a clicar el botó. D’aquesta manera s’eliminaran totes
les pestanyes que s’hagin ober, s’esborrarà tot l’historial, la memòria
cau i les galetes emmagatzemades durant tot el temps que s’hagi activat
el mode segur.
Els navegadors d’Internet tendeixen a memoritzar tot el que fa l’usuari
i desar-ho al disc. Això fa que no sigui fàcil eliminar tota la
informació d’un usuari que visita un lloc segur i que per exemple fa
una
transferència via Internet. Amb Distrust l’usuari té la possibilitat de
dir-li al navegador que vol que entri en un mode segur i que no desi
res al disc.
Potser m’hagués agradat més una eina que fos més intel·ligent i que
s’activés automàticament quan s’entra a un determinat lloc web https,
però de totes els complements que he provat,
aquesta és l’únic que realment he trobat que ho esborra tot de tot
arreu, fins i tot les galetes del flash i que realment és senzill de
fer servir.